2022. Het jaar dat wij als bureau wakker werden geschud door een paar grote ontwikkelingen binnen de Ai-wereld. ChatGPT lanceerde en Midjourney deed zijn intrede. Wij wisten één ding zeker: de wereld gaat compleet veranderen. En die van ons? Misschien nog wel het snelste! Onze professionals omarmden de snelheid van veranderingen al snel, maar natuurlijk ervaren zij ook twijfel en onzekerheid. Ai brengt ook veel risico’s met zich mee. We zijn daarom begonnen met veel interne kennissessies. Want kennis, moet je delen. Vinden wij. En wat bleek? Steeds vaker vroegen klanten of ze daar ook bij aanwezig mochten zijn. We delen sinds dat moment al onze Ai kennis. In online sessies (in de community), bijeenkomsten op locatie en ….
Maar wat kan je nou echt concreet met Ai doen? En waarom is het zo’n enorme hype? Daar kunnen we echt uren met je over praten. Heb je daar behoefte aan? Vraag een inspiratiesessie aan. Op deze pagina willen we je vooral inspireren met concrete voorbeelden. Daarnaast geven we je ook inzicht in onze visie op de toekomst. Hoe ziet bijvoorbeeld het internet eruit over een jaar? Of over 3 jaar? Niemand weet het precies, maar de richting lijkt wel duidelijk en daar liggen voor jou grote kansen, het early adopter voordeel.
We bewegen namelijk toe naar ‘conversational interfaces’. Want dat is waarom Artificial Intelligence zo’n enorme hype is geworden: vanaf nu kan iedereen met zogenaamde ‘prompts’ (een opdracht aan een Ai) computersystemen aan het werk zetten. Een tekst schrijven. Een landingspagina genereren. Een video. Een foto. Een automatisering instellen. Iedereen heeft superkrachten gekregen. En deze tools worden efficiënter en slimmer met de week. Maar wat gebeurt er als iedereen deze systemen gaat gebruiken voor bovengenoemde doeleinden? Juist: een onbeheersbare hoeveelheid informatie en automatisch gegenereerde (‘middelmatige’) content zal het internet ‘overnemen’.
En dan? Dan blijkt het toch weer belangrijk om creatief te zijn, je te onderscheiden, anders te zijn dan anderen. En daar geloven wij als Druktemaker in, de kracht van anders. Dus ja, de Ai-systemen zullen onze manier van werken radicaal veranderen en het proces van creatie versnellen. Maar één ding zal het voorlopig niet veranderen: de behoefte aan creativiteit. Sterker nog, misschien is deze behoefte aan onderscheidend vermogen wel groter dan ooit!
Zo maken we onmogelijke beelden, mogelijk.
Een zeehond die wordt achtervolgd door een ijsbeer. Of een onderwatershot van een scheepswrak, met drijvende voorwerpen en een bliksemschicht die van boven het wrak verlicht. Beelden die in het echt vrijwel niet te fotograferen zijn, maar met Ai wél te maken. Voor Ecomare en Kaap Skil leverde dat verhalende, indrukwekkende visuals op die blijven hangen.
Ideeën laten landen
Ai helpt niet alleen bij uitvoering, maar ook bij de presentatie. We gebruiken het om campagneconcepten en fotoshoots vooraf te visualiseren: setting, licht, positie: alles alvast in beeld, zodat ideeën sneller landen.
Weten wat je doet
We geven Ai-trainingen aan klanten en teams. Praktisch, inspirerend en meteen toepasbaar. En via Intercom gebruiken we Ai om bezoekers op websites sneller en slimmer te helpen.
Buiten-gewoon zichtbaar
Ook in de buitenruimte gebruiken we Ai-visuals. Denk aan tuinborden, gevelsigning en buitenreclame voor onder andere De Kampanje, CS30 + Tuinwijzer en het Reddingmuseum. Zo brengen we Ai letterlijk naar buiten.