(Web)Designer - UX/UI designer - Frontend developer

Mijn naam is Frank, en ik ben trots op mijn samengestelde gezin, bestaande uit drie geweldige jongens, waarvan één mijn bonuszoon is. Samen met mijn gezin vormen we een hechte eenheid die samen door het leven navigeert. Mijn interesses zijn breed en divers, en ik koester een passie voor design en vormgeving. Het creëren van esthetisch aantrekkelijke composities, of het nu gaat om het herontwerpen van websites of het ontwikkelen van grafische kunst, is een bevredigende uitlaatklep voor mijn creatieve expressie. Daarnaast ben ik altijd gefascineerd geweest door nieuwe technologieën en volg ik de nieuwste ontwikkelingen op de voet. Het blijft intrigerend hoe technologische innovaties onze wereld voortdurend veranderen en verbeteren. Mijn lijst van hobby's is uitgebreid, enkele van mijn passies zijn het kweken en verzorgen van bonsaibomen, het waarderen van kunst in al zijn vormen, en het maken van muziek als een ontspannende uitlaatklep. Geschiedenis is een ander boeiend gebied voor mij, waarbij ik graag inzicht krijg in het verleden en begrijp hoe historische gebeurtenissen onze huidige wereld hebben beïnvloed. Een van mijn unieke hobby's omvat het maken van horloges, een ambacht dat precisie en toewijding vereist. Reizen is nog een andere passie van mij, omdat het me de kans biedt om nieuwe culturen te ervaren en de pracht van de wereld te ontdekken. Ik kijk altijd uit naar nieuwe mogelijkheden om te leren, mijn vaardigheden aan te scherpen.

Dagelijkse werkzaamheden

Mijn dag begint meestal met het doornemen van mijn e-mails en communicatiekanalen om te zien of er dringende verzoeken of updates zijn van klanten, projectmanagers of teamleden. Dit helpt me om mijn prioriteiten voor de dag vast te stellen. Vervolgens ga ik aan de slag met het plannen van mijn taken voor de dag. Dit omvat meestal het bekijken van lopende projecten en het beoordelen van de voortgang. Ik stel een lijst op van taken die ik die dag wil voltooien en organiseer ze op basis van prioriteit. Een groot deel van mijn tijd besteed ik aan het ontwerpen en creëren van visuele elementen voor websites. Ik werk nauw samen met het ontwikkelingsteam om ervoor te zorgen dat de ontwerpen naadloos kunnen worden geïmplementeerd. Dit omvat het maken van wireframes, prototypes en uiteindelijke ontwerpen voor verschillende schermformaten en apparaten. Ik zorg ervoor dat de ontwerpen voldoen aan de merkrichtlijnen van de klant en dat ze gebruiksvriendelijk zijn. Dit houdt in dat ik rekening houd met de gebruikerservaring, de navigatie en de algehele esthetiek van de website. Tijdens de dag heb ik ook vaak overleg met klanten of projectmanagers om hun feedback te verzamelen en eventuele wijzigingen in het ontwerp aan te brengen. Dit vereist sterke communicatieve vaardigheden en het vermogen om feedback constructief te verwerken. Ook het vertalen van Designs naar functionele pagina’s zit in mijn takenpakket. Denk hierbij aan HTML/CSS (Tailwind), Webflow, Shopify en Wordpress. Naast het ontwerpen, ben ik verantwoordelijk voor het bijhouden van de laatste ontwikkelingen in webdesign en technologie. Ik blijf op de hoogte van nieuwe designtrends, tools en software om ervoor te zorgen dat mijn ontwerpen fris en relevant blijven.

Meest gebruikte tooling

Figma is een onmisbare tool in mijn dagelijkse werk als (web)designer. Wat ik het meest waardeer aan Figma is de mogelijkheid om naadloos samen te werken met mijn teamleden en klanten, waar ze zich ook bevinden. Het feit dat het een cloudgebaseerde ontwerp- en prototypingtool is, betekent dat we gemakkelijk kunnen samenwerken aan projecten, feedback kunnen delen en real-time wijzigingen kunnen doorvoeren. Dit verhoogt de efficiëntie en zorgt ervoor dat iedereen altijd toegang heeft tot de meest recente ontwerpversies. Figma biedt ook krachtige mogelijkheden voor het maken van wireframes en prototypes. Het stelt me in staat om snel ideeën te visualiseren en te testen voordat we ons aan het definitieve ontwerp wagen. De intuïtieve interface maakt het gemakkelijk om interactieve prototypes te bouwen, wat bijdraagt aan een betere communicatie met mijn team en klanten over hoe de uiteindelijke website zal werken. Bovendien maakt de componentbibliotheek in Figma het beheer van herbruikbare elementen en stijlen een fluitje van een cent. Dit helpt consistentie te behouden in mijn ontwerpen en bespaart me kostbare tijd bij het maken van nieuwe projecten. Al met al is Figma voor mij de ruggengraat van mijn ontwerpproces, van concept tot eindproduct. Wat betreft Tailwind CSS, het is mijn favoriete CSS-framework geworden vanwege zijn efficiëntie en flexibiliteit. Tailwind versnelt mijn ontwikkelingsworkflow aanzienlijk omdat het een reeks voorgedefinieerde CSS-klassen biedt die ik rechtstreeks aan mijn HTML-elementen kan toevoegen. Dit elimineert de noodzaak om handmatig aangepaste CSS-regels te schrijven, wat enorm tijdbesparend is. Een ander groot voordeel van Tailwind is de configuratie-opties. Ik kan de standaardstijlen aanpassen aan de specifieke behoeften van elk project, wat zorgt voor een consistente visuele identiteit. Tailwind's opbouwende benadering stelt me in staat om snel prototypes te bouwen en iteraties door te voeren zonder me zorgen te hoeven maken over het overtollige of ongebruikte CSS-code. Overige tools die ik gebruik zijn onder andere: Adobe (PS, AI, ID), Asana, Notion, Google, en nog veel meer…

Het leven is als een frikandel. Je moet het zelf speciaal maken.
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·
cases met
Frank
  ·

OVERIGE

DRUKTEMAKERS